ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΗΛΙΟΥ

Σύλλογος παραδοσιακών χορών-χορωδίας
English page


Αδελφοποίηση με χορευτικό της Ελβετίασ

Ο Όμιλος Ερευνών Πηλίου το Σεπτέμβριο του 2005 πραγματοποίησε ταξίδι στην Ελβετία με αποστολή 49 ατόμων μετά από πρόσκληση του Ελληνοελβετικού συλλόγου “Πολιτιστικός Κύκλος των Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία”, όπου έδωσε παραστάσεις με τη χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών και τις χορευτικές ομάδες παραδοσιακών χορών που διαθέτει.
Και αφού κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για την παρουσία του, όσο και για την προβολή της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς του νομού μας με έντυπο τουριστικό υλικό της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας, έχει τη χαρά να ανταποδώσει τη φιλοξενία στους φίλους Ελβετούς στις 6 Μαΐου και για τρεις ημέρες.

 

Οι φιλοξενούμενοι θα ξεναγηθούν στις Μηλιές όπου θα μεταβούν με το τρενάκι του Πηλίου, Βυζίτσα, Πινακάτες, Αγ. Γεώργιο Νηλείας, Πορταριά, Μακρινίτσα, Μουσείο Πεταλούδας και πόλη του Βόλου.

 

Επίσης, θα έχουν και συνάντηση με το Νομάρχη Μαγνησίας. Στη διάρκεια παραμονής τους θα παρακολουθήσουν σεμινάριο παραδοσιακών χορών που θα γίνει στους χώρους που στεγάζεται ο Όμιλος από τους δασκάλους μας Ν.Μούτσελο και Λ.Τσιπτσέ.

 

Τη Δευτέρα 7 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα στην Αγριά, θα πραγματοποιηθεί αδελφοποίηση των δυο συλλόγων, η οποία είναι μια καινοτόμος δραστηριότητα σε επίπεδο συλλόγων. Σκοπός της αδελφοποίησης είναι, μέσα από την κοινή προσπάθεια, να προβληθεί ο ελληνικός πολιτισμός σε όλο το φάσμα του.

 

Επίσης, στις 19 Αυγούστου 2013 η παραδοσιακή χορωδία του Ομίλου Ερευνών Πηλίου θα εμφανιστεί στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας του Δήμου Μηλεών και στις 31 Αυγούστου χορευτικές ομάδες του Ομίλου και η χορωδία θα εμφανιστούν στην πλατεία του Αγ. Στεφάνου στις Αλυκές Βόλου.


Aύγουστος 2013, Αγριά Πηλίου

 

Επικοινωνια


ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΗΛΙΟΥ
Αγριά Βόλου
Πηλίου Μαγνησίας
Κιν 697 479 2501
Τηλ 2421 0 33655

Email omiloserevnonpiliou@yahoo.gr