ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΗΛΙΟΥ

Σύλλογος παραδοσιακών χορών-χορωδίας
English page


Η Χορωδια μασ

Στον Όμιλο Ερευνών Πηλίου,από τον Οκτώβρη του 2001, ιδρύθηκε και λειτουργεί χορωδία Ελληνικού Παραδοσιακού Τραγουδιού.

Αποτελείται από 30 περίπου μέλη τα οποία με πολύ αγάπη και μεράκι υπηρετούν τα παραδοσιακά μας τραγούδια και εμφανίζονται με αυθεντικές Πηλιορείτικες φορεσιές. Η καλλιτεχνική ενασχόληση της χορωδίας αφορά παραδοσιακά τραγούδια από ολόκληρο σχεδόν τον Ελλαδικό χώρο αλλά και την Μικρά Ασία.

Εστιάζει όμως περισσότερο το ενδιαφέρον της στα τραγούδια του Πηλίου, του Μαυροβουνίου, των Βορείων Σποράδων, της ευρύτερης Θεσσαλίας και των Αιγαιοπελαγίτικων νησιών.

Δάσκαλος της χορωδίας είναι ο κ. Γιάννης Μπακαλέξης, μελετητής επί 25 και πλέον έτη της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα Δημοτικά μας τραγούδια, που αναμφισβήτητα εκφράζουν με τον αυθεντικότερο τρόπο τους πόθους και τα συναισθήματα του ελληνικού λαού και μεταφέρονται μέσα από την προφορική παράδοση σαν ιερή σκυτάλη από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά.

Η χορωδία του Ομίλου Ερευνών Πηλίου έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικά πετυχημένες εμφανίσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στο εξωτερικό, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Μία από τις αξιολογότερες εμφανίσεις της υπήρξε η συμμετοχή της –σε συνεργασία με την σχολή μοντέρνου χορού ‘Μήτσι Λαούδη’ –στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην πόλη του Βόλου, στα πλαίσια της Ολυμπιάδας του 2004.

 

 

Επικοινωνια


ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΗΛΙΟΥ
Αγριά Βόλου
Πηλίου Μαγνησίας
Κιν 697 479 2501
Τηλ 2421 0 33655

Email omiloserevnonpiliou@yahoo.gr